A Special Day! maakt eerste namen bekend

Nieuwe locatie en de eerste namen

De reden van onze verhuis heeft een pure logistieke reden omdat we een nog beter festivalterrein gevonden hebben! Inderdaad nog beter: midden in het groen, 100% rolstoeltoegankelijk, betere parking, overal een fantastisch zicht op het podium zodat je geen seconde hoeft te missen van alle optredens en naar het schijnt is het er nog beter weer ook! Dit terrein is slechts enkele kilometers van Oudenaarde gelegen aan de Oudenaardse Weg te Wortegem-Petegem. Zo wordt A Special Day! alweer iets meer Special.

We kunnen ook al 3 namen bekend maken en het zijn niet van de minste: Janez Detd Rock High School – Balthazar – Selah Sue

Janez Detd Punk Rock High School

Janez Detd was vorig jaar even terug. Na de succesvolle reünieshow in de Gentse Vooruit vorig jaar (in minder dan 48 uur uitverkocht), gingen de Lokerse Feesten, A Special Day en Crammerock voor de bijl. Omdat ze vorig jaar al te gast waren als Janez Detd hebben ze speciaal voor ons ‘Janez Detd Punk Rock High School’ opgericht.

Met ‘Janez Detd Punk Rock High School’ willen de jongens iedereen platwalsen met songs die hen beïnvloed hebben. Naast enkele voor de hand liggende Janez Detd nummers ook knallers van Bad Religion, No Fun At All, The Offspring, Green Day, Good Riddance, The Ramones en nog vele andere. Die gieten ze in een stomende set met een duidelijke link naar de geest van Janez Detd. De show is heel visueel, dus verwacht een explosie van fun, beeld, (luide) punk rock en … vooral heel veel enthousiasme!

Selah Sue

Met Selah Sue strikt A Special Day! een zeer grote dame. Haar talent charmeerde grote namen als Prince en Cee Loo Green en tijdens haar optredens tovert ze met haar innemende persoonlijkheid een glimlach op de lippen van haar toeschouwers. Vorig jaar zat ze jammer genoeg in het buitenland maar deze keer stond ze er op haar agenda aan te passen om op A Special Day! te kunnen optreden. En daar zijn we haar dan ook zeer dankbaar voor.

Haar titelloos debuut uit 2011 bevat een unieke mix van pop, reggae, soul en jazz. De singles ‘Raggamuffin’, ‘Crazy Vibes’, ‘This World’, ‘Summertime’ en ‘Crazy sufferin style’ zorgden ervoor dat Selah Sue een veelgevraagde artieste werd op binnen- en buitenlandse podia. Vorig jaar verscheen haar tweede plaat ‘Reason’ en dankzij de hitsingles ‘Alone’, ‘Reason’, ‘I won’t go for more’, ‘Fear Nothing’ en ‘Together’, opnieuw een schot in de roos!

In 2016 onderneemt Selah Sue een internationale wereldtour met maar een paar Belgische festivalhaltes. We zijn fier dat ze deze zomer met haar band – naast Couleur Café, Groot verlof Leuven, Ronquières Festival en Lokerse Feesten – ook A Special Day! met haar bezoek zal vereren. Haal die glimlach al maar boven.

Balthazar

Met de komst van Balthazar legt A Special Day! de lat zeer hoog. De vijf koningen overtroffen in 2015 met ‘Thin Walls’ het succes van ‘Rats’ (2012) en ‘Applause’ (2010). Na een indrukwekkende tour langs bekendste Europese rockclubs is het deze zomer tijd voor een triomftocht op Franse, Nederlandse, Duitse, Spaanse en een paar Belgische Festivals.

Vrienden en vijanden van de betere indie-muziek zijn het al langer eens over het feit dat Balthazar live tot magie in staat is. Keer op keer toveren ze festivalruimtes en grote zalen om tot broeierige clubs. Hun optreden wordt er alvast eentje om in te kaderen. Een Belgische topper op A Special Day!

Tickets

Tickets voor A Special Day! kosten 20 euro en zijn enkel te bestellen voor mensen met een beperking en hun begeleiders via http://www.a-special-day.be/tickets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.