850 sporters uit 48 landen voor Antwerp Brilliant Games 2017

©Antwerp Brilliant Games

Meer dan 850 sporters uit 48 verschillende landen zullen tussen 2 en 5 november afzakken naar Antwerpen voor de eerste editie van de Antwerp Brilliant Games 2017. Daarmee overtreft het sportieve holebi-evenement nu al de verwachtingen.

De Antwerp Brilliant Games 2017 (ABG 2017) is een internationaal multisporttornooi, georganiseerd door Active Company, de Antwerpse sportorganisatie voor holebi’s en hun vrienden. Op het programma staan badminton, squash, tennis, volleybal, zwemmen en waterpolo. De sporten tennis, waterpolo en badminton zitten aan hun maximum aantal deelnemers.

850 sporters zullen deelnemen aan één van deze zes disciplines. Aanvankelijk hoopte de organisatie op 600 deelnemers. De atleten komen uit 48 landen: van Japan tot Venezuela en van Ijsland tot Madagascar. Overigens zijn het niet enkel holebi’s die komen strijden voor een medaille. Ook heteroploegen steunen het evenement met hun deelname.

Naast de sporttornooien is er ook een sociaal luik met onder andere een openingsdrink, een party, een brunch, stadswandelingen en een closing drink in Antwerpen. Gezien de grote opkomst verhuist de locatie van de party op zaterdag 4 november naar het AEC Event Center,  de voormalige Club Industria.

‘Deze opkomst overtreft onze verwachtingen,’ reageert Harre Vandebulcke, voorzitter van Active Company. ‘Met de Antwerp Brilliant Games wil Active Company drempels verlagen en de beeldvorming over holebi’s en sport positief bijstellen. Want ook in de sport mag je zijn wie je bent. We zijn dan ook zeer blij dat we veel hetero spelers mogen verwelkomen. Daarnaast willen we ook holebi’s betrekken uit landen die het minder goed hebben dan holebi’s in België. Samen gaan we er een fijn sportief feest van maken.’

Wij zijn ook blij dat de Antwerpse Schepen van Sport Ludo Van Campenhout en zangeres Liliane Saint-Pierre de officiële peter en meter zijn.

Active Company wil de stad en alle partners, sponsors, vrijwilligers bedanken om dit feest van sport en diversiteit mogelijk te maken. We nodigen iedereen uit om mee te sporten en te feesten.

We are all brilliant!

Antwerp Brilliant Games 2017

Van 2 tot en met 5 november op verschillende locaties in Antwerpen

Meer info: www.antwerpbrilliantgames.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.