Home NIEUWS FILM / THEATER 8 muzikale maandagavonden in het Fakkeltheater met “Chansons Charmantes”

8 muzikale maandagavonden in het Fakkeltheater met “Chansons Charmantes”

Vorig seizoen liep het Theatercafé van de Rode Zaal 8 keer vol voor “Chansons Charmantes”, het gezelligste café-chantant op maandagavond in een productie van Fakkeltheater en Herman Van Hove.

Het nieuwe seizoen start op 14 oktober 2019 met Ann Van den Broeck. Maar ook Anne Mie Gils, Lissa Meyvis, Ode an die Freunde, Eddy et les Vedettes, Sam Verhoeven, Barbara Dex en Jo Lemaire zijn dit seizoen te gast.

De warmte en de gezelligheid van het Theatercafé van de Rode Zaal zorgen telkens voor een bijzondere sfeer. Deze unieke maandagavonden zijn dan ook altijd snel uitverkocht. Snel zijn is dus de boodschap.


Maandag 14 oktober 2019 om 20u30
Acht noten
Ann Van den Broeck

fakkeltheater

Ann Van den Broeck is actrice, zangeres, musicalster. Vele rollen, vele gezichten, vele karakters, vele noten. Van hoog naar laag, van zacht naar brutaal, van gevoelig naar hard. Van klassiek over chanson naar pop en rock ‘n’ roll. Dikwijls grotendeels de keuze van programmator of producent. In Chansons Charmantes laten we Ann zingen wat ze zelf het liefst hoort. En zingt. Carte blanche voor Ann. Oude en nieuwe pareltjes. Originele teksten en vertalingen van songs uit ons collectief geheugen. Bekende deuntjes in een nieuwe jas waarbij Ann zich laat inspireren door het prachtige pianospel van Thomas Vanhauwaert. Een meer dan aparte combinatie die voor passionale muzikale vonken zal zorgen. Een mens kan veel doen met acht noten zegt Ann.


Maandag 11 november 2019 om 20u30
A Day In The Life Of A Crooning Fool
Sam Verhoeven

Na zijn hommage aan Frank Sinatra vorig seizoen, brengt Sam Verhoeven, onze zingende Fakkeltheaterdirecteur, dit keer een ode aan de grote crooners van de vorige eeuw. Bekend en minder bekend repertoire van grote namen als Dean Martin, Sammy Davis Jr., Nat King Cole, Perry Como, Tony Bennett en Bing Crosby komt aan bod in wat een heerlijk, swingende en nostalgische avond zal worden.

“What Kind Of Fool Am I”, “Unforgettable”, “That’s Amore”, “It’s Impossible” en vele andere topnummers uit de gouden jaren ’40, ’50 en ’60 passeren de revue en worden daarbovenop nog eens heerlijk begeleid door het vierkoppig combo van Pol Vanfleteren!


Maandag 9 december 2019 om 20u30
Commedia dell’Freunde*
Ode an die Freunde

“Van Wolfgang Amadeus naar David Bowie.” Met hun derde programma Funny Freunde dwaalden masters klassieke zang Alexandra, Jokke en Lissa en master piano Lester wel een  héél eind af van hun klassieke conservatoriumjaren. Recht naar een nominatie Gouden Label Muziektheater van… Klassiek Centraal.  “Hun talentenkast zit vol lades” schrijft jurylid Viviane Redant. “Met de bricolagetechniek, het vermengen van verschillende genres, opera, operette, musical, pop en jazzy standards, met humor als rode draad, houden ze andermaal met een dadaïstische collage het publiek in de ban.” Commedia dell’Freunde wordt de nieuwste muzikale expeditie van de Freunde. Met een knipoog naar hun inspirators The Comedian Harmonists. Een expeditie die ze graag op gang trekken vanuit hun vertrouwde en geliefde Theatercafé-haven.


Maandag 13 januari 2020 om 20u30
Chansons Fatales
Eddy et les Vedettes

Hoe fataal was Edith Piaf voor Yves Montand, Georges Moustaki en Charles Aznavour?
Wist u dat Gilbert Bécaud en Serge Gainsbourg voor dezelfde schone vielen?  Wie was zij?
En wie was Mathilde voor Jacques Brel?
Na het bejubelde Chanson.Une Belle Histoire, met schrijver Bart Van Loo, gaat Eddy et les Vedettes opnieuw op tournee met Chansons Fatales.
De band brengt een ode aan de duivelse dames van het Franse lied. Dalida, Françoise Hardy en andere Birgitte Bardots deden als onweerstaanbare femmes fatales niet alleen ontelbare harten op hol slaan. Ze betoverden ook hun mannelijke collega’s.
Chansons Fatales neemt je mee naar de hoogdagen van het Franse lied en vertelt  les petites histoires des grandes dames. Hierbij vervallen Les Eddy’s niet in sensatie, maar presenteren ze stijlvolle chansons, comme d’habitude.


Maandag 10 februari 2020 om 20u30
In een notendop
Barbara Dex

Ook al dacht Barbara Dex als dochter van een zingende vader begin jaren negentig niet meteen aan een eigen zangcarrière, toch staat ze ondertussen al 25 jaar aan de Vlaamse top. Barbara Dex overloopt in Chansons Charmantes haar carrière die in 1993 startte met het Eurovisiesongfestivallied ‘Iemand als jij’. Ze staat stil bij haar elf albums waarvoor ze zich liet omringen met vaak verrassende nationale en internationale persoonlijkheden als daar zijn Johnny Logan, Buscemi, Tom Helsen, Jamie Lanede (ex-drummer van 10c en Tina Turner) en The Tennessee Gospel Society Singers.  Barbara kruipt in de huid van haar grote idool Dolly Parton. Ze brengt een ode aan Yasmine en aan Bobbejaan Schoepen. En wie weet haalt ze de Windkracht 10 titelsong nog eens uit de vergetelheid of verrast ze u op een musicallied en een ontroerende gospelsong. Barbara Dex zingt uit haar songbook.  Jo Mahieu begeleidt magistraal op gitaar. Akoestisch en intiem.


Maandag 9 maart 2020 om 20u30
Goesting
Anne Mie Gils

“Welk thema, wat kiezen, waar beginnen…? Mijn liefde voor muziek is groot, heel groot.  En ik hou van veel verschillende stijlen, blues, jazz, musical, chanson, pop

Wat het wordt? Weet ik nog niet. Ik ga gewoon mijn goesting doen!  Muziek maken met mensen die ik graag bij me heb.”
“Haar goesting doen” Dat is, naar onze rijke Anne Mie-ervaring, van mambo tot bossa nova, van fado tot chanson, van merengue tot Gloria Estefan, Mariza, Eros Ramazotti, Brel, Juan Luis Guerra, Concha Buika, Carlos Jobim, Barbara. Querer, Por un beso, Loucura, Corcovado, Burbujas de amor, Mi niña Lola, Quand reviendras tu?, Amarti è l’immenso per me, Quand on n’a que l’amour. Quand on a Anne Mie.


Maandag 13 april 2020 om 20u30
Quarante ans d’amour
Jo Lemaire

Jo Lemaire, veertig jaar op de bühne. Quarante ans d’amour.
De tijdloze klasse van Jo Lemaire maakt haar tot de perfecte ambassadrice van het Franse chanson. Als geen ander geeft ze opnieuw glans aan het repertoire van Piaf. Jo, die met Flouze de belichaming van de Belgische New Wave werd, is uitgegroeid tot een chansonnière met een kostbare troef: of ze nu haar eigen songs, zoals het onvergetelijke “C’est mon bateau” zingt of ze trakteert haar publiek op een ijzersterke interpretatie van het oeuvre der groten, qua performance en creativiteit behoort Jo steevast zelf tot die laatste categorie…  Jo brengt eigen werk, succesnummers van haar idolen en songs uit haar omvangrijke internationale repertoire.


Maandag 11 mei 2020 om 20u30
Cent mille chansons
Lissa Meyvis

‘Hoor ik die piano spelen, elke avond weer, leg ik alle sores van de wereld naast me neer. Ik bouw mijn eigen wereld op van acht tot elf, mevrouw, waar het gras nog groen is en de hemel blauw.’ Toon Hermans, Hemelblauw. Ruim honderd keer zong Lissa het de afgelopen vijf jaar in Vlaamse en Nederlandse theaters. Zingen is haar leven. Het begon in de kleuterschool en leidde haar langs twaalf jaar muziekschool naar een master klassieke zang met als intermezzo een master economie. Lissa zong in operazalen in Berlijn, Syros, Amsterdam, Gent en Antwerpen want “opera is en blijft mijn grote liefde”.  Maar dan toch een liefde met polyamoureuse trekjes… Lissa houdt van wel héél veel muziekjes en ritmes. In de Zwarte Fakkelzaal swingt ze met haar kompanen van Ode an die Freunde van Wolfgang Amadeus naar David Bowie. Voor haar vijfde aantreden in Chansons Charmantes kiest Lissa uit haar verlanglijstje van cent mille chansons.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Rode Zaal – Fakkeltheater
Hoogstraat 12 – 2000 Antwerpen

Reserveren:
070 246 036
www.fakkeltheater.be

Rode Zaal – Fakkeltheater, Antwerpen
070 246 036 – www.fakkeltheater.be 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten