7e Kleuren van België in de Zuiderkroon in Antwerpen

Kleuren van België is een zang- en talentwedstrijd voor kinderen tussen 10 en 16 jaar , georganiseerd door BELTUD. De deelnemers worden uitgedaagd hun talent op te voeren in een andere taal dan hun moedertaal. De kinderen konden zich inschrijven in de categorie “Zang” of in de categorie “Artistiek Talent” . De finalisten zullen de professionele jury moeten overtuigen. Zij kiezen één winnaar per categorie. Deze winnaar wint naast een geldprijs, ook een reis naar het buitenland en kans om deel te nemen aan de internationale show :  International Festival of Language and Culture.

Zang & talentenwedstrijd voor kinderen (13 maart)

BELTUD organiseert al voor de 7de keer de “Kleuren van België”. De wedstrijd beoogt  zowel het ontwikkelen van artistieke en muzikale talenten van kinderen als het bevorderen van hun interculturele vaardigheden. De finale van Kleuren van België is een kleurrijk en muzikaal spektakel. Het geeft op een positieve manier de boodschap van culturele diversiteit, dialoog, meertaligheid, empathie en vriendschap weer. De Vlaamse UNESCO Commissie heeft haar steun uitgesproken en het patronage toegekend aan Kleuren van Belgie.

De jury bestaat dit jaar uit Jan Leyers, Eva De Roovere, Axel Hirsoux, Merdan Taplak, Pieter Embrechts, Adil El Arbil, Bilall Fallah, R.Kan Albay, Saddie Choua, Erhan Demirci, Hans Primusz, Sihame El Kouakibi, Marie-Rose Mayele en Melike Tarhan.

Minister van Cultuur Sven Gatz en Schepen van Cultuur Philip Heylen zijn aanwezig en zullen prijzen uitreiken.

De presentatie van de show wordt verzorgd door Gene Thomas en Aimée-Fidèle Mukunde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.