6200 deelnemers voor de eerste Joe Night Walk Antwerpen

joe nightwalk
©Stad Antwerpen

Afgelopen zaterdag werd de eerste Joe Night Walk in Antwerpen georganiseerd. Deze eerste editie van het wandelevent met spectaculaire licht-, geluid- en vuuracts langs het parcours, was goed voor 6200 deelnemers. De tickets gingen op amper één week tijd de deur uit. Deze evenementen liggen in het verlengde van het beweegbeleid van de stad. Met ’t Stad beweegtzet Sporting A al langere tijd in op recreatief en functioneel bewegen.

De Joe Night Walk afgelopen zaterdag was een groot succes. 6200 deelnemers genoten van een sprookjesachtig verlicht Antwerpen. Langs het parcours van 10 km, met start en aankomst aan het Havenhuis, werden de wandelaars verwend met verschillende licht-, geluid- en vuuracts.

Vanuit het Havenhuis liep het parcours langs het MAS, het Felixpakhuis, de sfeervolle binnenstad en verder via de voetgangerstunnel naar Linkeroever. Vanop de linkeroever van de Schelde kwamen de deelnemers met de veerboot terug naar de rechteroever, waar ze aan het Havenhuis nog konden nagenieten in het Night Walk Village met warme dranken en straattheater.

Enkele cijfers:

  • Er waren bij de 6200 deelnemers iets meer vrouwen (59%) dan mannen (41%).
  • 66% van de deelnemers kwam uit de provincie Antwerpen.
  • Het merendeel van de deelnemers was tussen de 40 en 65 jaar oud.
  • 7,5% van de wandelaars was jonger dan 14 jaar.

Populariteit van wandelevenementen groeit

“We zien dat het bewustzijn om meer te bewegen groeit”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “Het is belangrijk dat in onze ‘zittende samenleving’ iedereen meer beweegt. De laatste jaren merken we dat de populariteit van evenementen met laagdrempelige beweegacties sterk toeneemt. Het is dan ook niet vreemd dat een evenement zoals de Joe Night Walk Antwerpen, waar wandelen en animatie samengebracht worden, zeer snel uitverkocht is.”

Sporting A speelt al een aantal jaren in op deze evolutie door met ’t Stad beweegt de focus te leggen op recreatief en functioneel bewegen. De Joe Night Walk is een mooi voorbeeld van recreatief wandelen, maar het is ook belangrijk om beweging aan te moedigen in het dagelijkse leven: de trap nemen, een lunchwandeling, met de fiets naar de winkel of de auto wat verder parkeren. Elk stap extra heeft een positief effect op de mentale en fysieke gezondheid.

Op www.tstadbeweegt.be bundelt Sporting A tips voor iedereen die meer wil bewegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.