5 nieuwe namen voor ALCATRAZ Festival!

Wie dacht dat we inmiddels uitgeteld waren met het aankondigen van topnamen zal maar wat blij zijn met de toevoeging van de bands die we vandaag bekendmaken. Nadat de imposante frontman Abbath in de clinch raakte met de rest van zijn Immortal-makkers en het geheel in een rechtbanksoap verzeilde, besloot de man onder zijn eigen naam verder te gaan. Hij en zijn band komen op zaterdag de tent op z’n kop zetten.

Wat te zeggen van Sleep?! De stonerpioniers spelen niet zo vaak live, maar zakken deze zomer wel degelijk af naar Kortrijk. Boegbeeld van Sleep is Matt Pike en die staat op zaterdag maar liefst twee keer op de planken van Alcatraz.

Ook High On Fire maakt immers haar opwachting, een band waarmee Pike nog een stuk harder van leer trekt en de pure stoner zonder verpinken mixt met doom, sludge en zelfs thrash.

Ook voor Wolves In The Throne Room gaat ons hart behoorlijk sneller slaan. Dit soort band op een openluchtpodium plaatsen zou zonde zijn, maar de komst van een tweede podium opent wel degelijk deuren. De op natuurthema’s gerichte ‘Cascadian black metal’ van WITTR is een heerlijk atmosferische variant van het genre, waarin lang uitgesponnen riff-o-rama’s met een hypnotische ondertoon centraal staan. Aankruisen!

Last but not least stellen we u Denner-Shermann voor, de beide gitaristen die de oorspronkelijke gitaartandem van Mercyful Fate vorm gaven. Zij stonden in voor het legendarische gitaarwerk op klassiekers als ‘Melissa’ en ‘Don’t Break The Oath’. De twee hebben de handen terug in elkaar geslagen en we gaan het geweten hebben op vrijdag …

De volgende bands hebben inmiddels hun komst naar Kortrijk bevestigd: AMON AMARTH, SAXON, TESTAMENT, DORO, ICED EARTH, DEATH ANGEL, LIFE OF AGONY, SACRED REICH, UFO, OBITUARY, PARADISE LOST, RAVEN, RAGE, DIRKSCHNEIDER, HELL, KROKUS, MORBID ANGEL, ENSLAVED, MOONSPELL, ASPHYX, BRANT BJORK, KING HISS, MONKEY 3, DR. LIVING DEAD, EVIL INVADERS, CARNATION, ABBATH, SLEEP, HIGH ON FIRE, WOLVES IN THE THRONE ROOM, DENNER-SHERMANN.

Er worden binnenkort nog namen toegevoegd.

TICKETS

Combi-tickets (ook VIP) alsook tickets voor de camping zijn beschikbaar via www.alcatraz.be

Hard combi-tickets zijn inmiddels verkrijgbaar bij Popcenter in Kortrijk, Harley-Davidson in Roeselare en Top Disc te Torhout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.