38.500 lopers op AG Antwerp 10 Miles & Marathon

antwerp10miles

38.500 lopers namen vandaag deel aan de 34ste editie van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon. Zij werden overal in de stad gesteund door ruim 70.000 supporters en toeschouwers.

De AG Antwerp 10 Miles & Marathon blijft hét nationale loopevenement bij uitstek met deelnemers uit alle hoeken van het land. Ook internationaal leeft het evenement. Verdeeld over de vier afstanden die op het programma stonden, tekenden er lopers afkomstig uit 125 landen present.

Na de buitengewoon warme editie van 2018 kregen de lopers dit jaar frissere weersomstandigheden voorgeschoteld die ideaal loopweer vormden. Daardoor vielen er dit jaar geen noemenswaardige medische interventies te noteren.

Marathongoud voor Van Schuerbeeck en Verhoeven

3200 lopers verschenen ’s ochtends aan de start van de marathon. De zege ging naar de Belg Willem Van Schuerbeeck met een tijd van 2 uur, 21 minuten en 39 seconden. Van Schuerbeeck, die in 2016 nog deelnam aan de Olympische Spelen in Rio De Janeiro, haalde het van de Nederlander Colin Bekers en de Belg Adrien Born. Bij de vrouwen schreef Astrid Verhoeven de marathon op haar naam met een tijd van 2 uur, 41 minuten en 18 seconden. Burgemeester Bart De Wever liep voor de derde keer de marathon en legde de 42,195 km af in 4 uur en 13 minuten.

Terwijl de marathonlopers met hun heldentocht richting historische binnenstad bezig waren, gingen om 11 uur bijna 2400 kinderen tussen 4 en 12 jaar van start in de Alpro Kids Run, een 1,4 km lange fun run. De AG Antwerp Short Run 5 km startte om 12 uur en was goed voor 5200 deelnemers. De toptijd kwam met 15 minuten en 9 seconden op naam van Thomas Vanoppen. Bij de vrouwen ging de overwinning in 19 minuten naar Antse Meylaers.

27.700 lopers voor 10 Miles

De 10 Miles zelf was ook dit jaar veruit de populairste afstand. 27.700 sportievelingen schreven zich in voor de meest tot de verbeelding sprekende loopwedstrijd van het land, met de passages door de Kennedy- en Waaslandtunnel als spectaculairste blikvangers. Om een vlotte doorstroming te garanderen werden de deelnemers net zoals de voorbije jaren ingedeeld in drie startwaves.

De eerste wave, met daarin alle toplopers, ging om 14u30 van start. Nick Van Peborgh won de wedstrijd voor de zesde keer in een tijd van 48 minuten en 42 seconden. Hij haalde het voor Benoît Goethals en Ramdan Snoussi. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Lore Tack in een tijd van 57 minuten en 57 seconden. Ze werd op het podium vergezeld door Kim Geypen en Annelies Deketelaere.

61.370 euro voor het goede doel

Veel deelnemers liepen voor een goed doel. Deelnemers aan de AG Antwerp 10 Miles & Marathon konden tijdens hun registratie kiezen om 10 euro te doneren aan de vzw Stop Darmkanker. In ruil gingen ze naar huis met het officiële eventshirt. Deze actie leverde in totaal 61.370 euro op.

Volgend jaar dubbele loopafspraak
Vanaf volgend jaar verhuist de marathon naar het najaar. In 2020 – 100 jaar nadat de Olympische Spelen werden gehouden in Antwerpen – zal de eerste marathon ‘nieuwe stijl’ op 12 september op een gloednieuw parcours gelopen worden. De AG Antwerp 10 Miles blijft traditiegetrouw in april geprogrammeerd staan.

Herbeleef de 33e AG Antwerp 10 Miles & Marathon

www.agantwerp10miles.be

Facebook: www.fb.com/antwerp10miles

Twitter: @Antwerp10Miles

De AG Antwerp 10 Miles is een organisatie van Golazo sports in samenwerking met de Stad Antwerpen.Video: ©ATV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.