32ste Leuvense Kerstmarkt combineert nieuwigheden en tradities

Leuvense Kerstmarkt
©Remy Communication

Ook de 32ste editie van de Leuvense Kerstmarkt, van woensdag 11 tot en met zondag 22 december, belooft het sfeervolste evenement van het jaar te worden. Traditiegetrouw kan je op het Ladeuze- en Herbert Hooverplein snuisteren tussen 140 standen boordevol lekkernijen en hebbedingen. Nieuw dit jaar? Een selfiehoek en nog meer feeërieke verlichting. Je kan zelfs de kerstman ontmoeten!

Nu de zomer volledig achter ons ligt, is het uitkijken naar de kerstperiode. En dan mag een bezoek aan de Leuvense Kerstmarkt niet ontbreken. Ook dit jaar kan je terecht op het Ladeuze- en Herbert Hooverplein voor een hapje, drankje en snuisterijen. Van woensdag 11 tot en met zondag 22 december staan er maar liefst 140 kraampjes opgesteld en word je ondergedompeld in een feeërieke kerstsfeer. De Leuvense Kerstmarkt werd niet voor niets door Stedentripper bekroond tot de gezelligste van Europa.

Meet and greet kerstman, verteltent en verlichting

Tijdens de 32ste editie pakt de Leuvense Kerstmarkt uit met een aantal nieuwigheden. Het sparrenbos verhuist naar een nieuw plekje op het Herbert Hooverplein waar jong en oud kunnen kennismaken met de kerstman. Je kan er zelfs binnenkijken in zijn leefruimte! Ook de verteltent verhuist mee. En in het sparrenbos vind je een selfiehoek waar je een originele kerstselfie kan nemen. Leuk! Als je hem op sociale media post, maak je zelfs kans op een leuk cadeautje van de kerstman.

Nadat vorig jaar de indeling veranderde en ook de tenten een verjongingskuur kregen, wordt er ook dit jaar gesleuteld aan extra sfeer. Nog meer feeërieke verlichting en fonkelende kerstversiering: check! De pleinen zullen er nog sprookjesachtiger uitzien.

Traditie in ere houden

Naast de nieuwigheden zijn er op de Kerstmarkt ook een aantal vaste waarden. Zo kan je er kuieren langs maar liefst 140 standen met producten uit alle windstreken. Of je nu op zoek bent naar een last minute cadeautje, je je eigen interieur wil opsmukken of je wil genieten van een hapje en een drankje: het kan op de Leuvense Kerstmarkt. De warmte en gezelligheid van een après-skihut vind je in Brasserie Rudolf centraal op het Ladeuzeplein. Zin om uit je dak te gaan? Dan kan je een van de liveoptredens* bijwonen.

Opbrengst voor Lumos

Ieder jaar gaan de opbrengsten van de Leuvense Kerstmarkt naar een goed doel. En dat is ook bij deze 32ste editie niet anders. Het goed doel dit jaar is Lumos, een organisatie die de gezondheidszorg in Congo, Rwanda, Kameroen en Benin versterkt. Ze zetten zich in voor de ontwikkeling van vrouwen en kinderen, maar ook voor het onderricht van gezondheidswerkers in de landen waar ze actief zijn. Een mooi doel om te steunen dus!

*De programmatie van de liveoptredens wordt binnenkort bekendgemaakt.

https://www.leuvensekerstmarkt.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.