2e editie “Lekker Klassiek” zorgt opnieuw voor muzikale en culinaire hoogstandjes in De Schorre!

Lekker Klassiek

Zaterdag vond de tweede editie plaats van het festival “Lekker Klassiek”, het unieke concept dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!-niveau. En opnieuw werd het event door het aanwezige publiek fel gesmaakt.
Met meer dan 5.500 aanwezigen werd het aantal bezoekers van vorig jaar bijna verdubbeld. Jef Neve tekende opnieuw voor de artistieke leiding.
“Lekker Klassiek” is een initiatief van Studio 100 & Provinciaal Recreatiedomein De Schorre.

Muzikale zomeravond
De Schorre was vandaag voor de tweede maal het toneel voor een mix van culinaire hoogstandjes en prachtige klassieke werken. Doorheen het domein liepen de bezoekers verrassende muzikale straatartiesten tegen het lijf die hen meteen in de juiste sfeer onderdompelden.

Het programma werd geopend door Belgian Reed Ensemble, een formatie van 5 rietblazers die speciaal voor dit festival werd samengesteld. Nadien volgende nog het Jef Neve String Orchestra die een vernieuwde versie bracht van het meesterwerk van Vivaldi: de 4 Seizoenen. Verder kwamen ook nog het Pulse Percussion Trio, het Jef Neve Kamerorkest (met pianist Liebrecht Vanbeckevoort) en O’Brass aanbod.
De avond werd in stijl afgesloten met een groots slotconcert met symfonisch orkest La Passione o.l.v. Dirk Brossé.
Kobe Ilsen verzorgde de presentatie van het volledige festival.

Curator Jef Neve: “Met deze 2e editie voel je echt dat we op alle vlakken de wind in de zeilen hebben met dit festival. De staande ovaties na heel wat optredens ontroerden mij, want dat wil zeggen dat we er in geslaagd zijn om een mooi programma samen te stellen.

Smakelijk
Naast het oor, werden ook de smaakpapillen verwend. Tijdens het festival kon men ter plaatse bij de verschillende foodstands heerlijke gerechten bestellen op culinair hoogstaand niveau. Daar zorgden de topchefs van kookzender njam! voor. Heel wat chefs toonden het beste van hun kunnen aan de bezoekers. Tekenden present: Roger van Damme, Peppe Giacomazza, Dominique Persoone, Michaël Vrijmoed, Jan Buytaert, Jan Tournier, Julie Baekelandt, Manuel Wouters, Dagny Ros Asmundsdottir, Johan Segers, Steffi Vertriest, Jeroen De Pauw, Bart Desmidt en Quyên Truong Thi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.