Les Triplettes de Belleville live in concert in het Koninklijk Circus op 9 december

Het is al meer dan tien jaar geleden dat de Frans-Canadese animatiefilm Les Triplettes de Belleville van regisseur Sylvain Chomet uitkwam. Velen herinneren zich deze film, zijn klinkende succes en prachtige soundtrack, die alom werd geprezen tijdens de Oscars en de Franse Césars.

Live-optreden

Tijdens de matineevertoning van deze animatiefilm leidt componist Benoît Charest Le Terrible Orchestre de Belleville in deze live-uitvoering van zijn originele filmmuziek, met onder meer zijn lied ‘Belleville Rendez-vous’ dat werd genomineerd voor een Academy Award voor beste lied. In de sfeer van de film voert Le Terrible Orchestre de Belleville het publiek meteen mee naar de opwindende straten van het Parijs van de jaren 1920 en de hotjazz.

Verhaal Les Triplettes de Belleville

Wanneer hij wordt geadopteerd door zijn bijziende grootmoeder, mevrouw Souza, is Champion een eenzaam jongetje. Omdat ze merkt dat het kereltje het gelukkigst is wanneer hij op zijn fiets zit, laat mevrouw Souza hem een strikt trainingsprogramma volgen. Jaren gaan voorbij en Champion doet zijn naam eer aan. Nu is hij klaar om deel te nemen aan dé wereldberoemde wielerwedstrijd: de Tour de France. Maar tijdens de wedstrijd wordt Champion ontvoerd door twee mysterieuze, breedgeschouderde, in het zwart geklede misdadigers.

Het muziekensemble bestaat uit acht muzikanten met gekke instrumenten. Le Terrible Orchestre de Belleville brengt livemuziek en film samen in een harmonieus geheel en lokt het publiek zo mee naar het kleurrijke Parijse cabaret.

Tickets voor het filmconcert van Les Triplettes de Belleville gaan in verkoop vanaf vrijdag 18 mei om 10u via greenhousetalent.be. Het concert is een matineevoorstelling en start om 17u.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.