17-jarige Antwerpse rapper ‘Lex Lowkey’ maakt belofte waar aan overleden mama

De 17-jarige rapper Lex Lowkey (Axl De Bot, geboren in Wilrijk, woonachtig te Oostmalle) gooit met zijn nieuwe single ‘Luxury’ al z’n troeven op tafel. Niet enkel muzikaal overigens, want Lex financierde de opnames van het nummer en de bijhorende clip volledig met zijn eigen spaargeld, en daar heeft de gedreven Antwerpenaar een meer dan goede reden voor. Begin 2017 besloot hij alles op z’n muziekcarrière te zetten. Lex stopte met school (deeltijds onderwijs), werken en begon elke dag te schrijven. Een keuze die zijn moeder de nodige zorgen baarde, maar Lex was vastberaden en zette door. In april 2017 sloeg het noodlot echter toe en werd bij de moeder van Lex een terminale vorm van kanker vastgesteld. Ze zou nog maximaal 8 maanden te leven hebben, indien de medicatie zou aanslaan, maar dat bleek helaas niet het geval en in mei 2017 overleed ze. Op haar sterfbed beloofde Lex aan zijn moeder dat ze zich geen zorgen moest maken om hem en dat hij het helemaal zou gaan maken als artiest. Lex is er rotsvast van overtuigd dat de release van zijn nieuwe single ‘Luxury’, de start kan zijn van het inlossen van die belofte en gaat er dan ook letterlijk “all-in” voor!

“Na de dood van mijn moeder heb ik het heel zwaar gehad, maar ik wist me te herpakken en besloot geen 100, maar 300% voor mijn muziek te gaan. Ik heb haar beloofd dat ik haar trots zou maken en dat haar zoon een ster zou worden, en dat MOET ik nu waarmaken. Ik ben drie maanden bijna non-stop gaan werken om voldoende geld bij mekaar te sparen voor een professionele productie, opname en mix. Toen ik dat bedrag verzameld had, ben ik naar producers gestapt en ‘Secret’, één van de vaste producers van Gers Pardoel, zag gelukkig wel wat in mij. Ik ben dan naar zijn studio in Nederland getrokken en daar is ‘Luxury’ ontstaan. Na het maken en horen van deze track werd ik enorm emotioneel, omdat ik het gevoel had dat dit het echt wel kon worden, dus ben ik verder gegaan en heb een professionele  videoclipmaker gezocht en gevonden. Nu presenteer ik jullie dus best wel met veel trots de videoclip van mijn nieuwe track ‘Luxury’!
Geselecteerd voor ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel!
Radiozender Studio Brussel gaf Lex alvast een stevig duwtje in de rug, want hij werd met ‘Luxury’ geselecteerd voor hun talentenwedstrijd ‘De Nieuwe Lichting’. Dit is wat StuBru over Lex Lowkey en zijn nieuwe single schreef: “17 jaar oud en helemaal klaar voor een ‘Luxury’ life, dat is duidelijk. Lex Lowkey voorziet de selectie van De Nieuwe Lichting met de nodige dosis dansbare hiphop met een vleugje afrobeat.”

‘Luxury’, de nieuwe single van Lex Lowkey, is HIER verkrijgbaar op iTunes en kan u HIER beluisteren op Spotify!

Volg Lex Lowkey HIER op Facebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.