15000 bezoekers voor De Patrick!

De Patrick
©Paradisio Films

Na twee weken zijn er al 15.000 mensen gaan kijken naar De Patrick, het filmdebuut van Tim Mielants met o.a. Kevin Janssens in de hoofdrol. De film kwam op 28 augustus uit in de bioscoop. Na een trage start, heeft de film na het tweede weekend zijn schade ingehaald en was er zelfs een stijging van 31% in de cijfers. Dat is redelijk uniek voor een Vlaamse film. Meestal is er na de eerste week een eerste drop, maar na de start van het schooljaar en het betere – lees iets minder warme – cinemaweer vond de film toch de weg naar het publiek dankzij een goede mond-aan-mondreclame.

De Patrick staat sinds vandaag op nr. 6 in de top 10 en is de enige film in de top 20 die 31% (!) is gestegen, zowel in de commerciële als de arthouse zalen; alle andere films zijn gedaald.

Bart Van Langendonck, producent Savage Film : “De Patrick is geen 100 meter hardlopen, het is een marathon van 42 kilometer, dus ga je rustig van start… ”

De film wordt in alle 34 bioscopen verlengd en zelfs uitgebreid.

RELEASE: 28 AUGUSTUS 2019

Regisseur: Tim Mielants
Met: Kevin JanssensKatelijne Damen, Jan Bijvoet, Bouli Lanners, Janne Desmet, Tine Van den Wyngaert, Frank Vercruyssen, Ariane van Vliet, Hannah Hoekstra, Louis Van der Waal, Pierre Bokma, Peter Gorissen en Josse De Pauw

Synopsis
Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer, wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf. De Patrick is een familiedrama over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.