130.000 bezoekers voor Cultuurmarkt van Vlaanderen

Cultuurmarkt van Vlaanderen
©Stad Antwerpen

De Cultuurmarkt van Vlaanderen gaf op zondag 25 augustus het feestelijke startschot van het nieuwe cultuurseizoen. Ondanks de warmte genoten 130.000 bezoekers van een zonovergoten cultuurfeest in Antwerpen. De Cultuurmarkt zette de culturele wereld in de kijker: van theater, literatuur, comedy, musical en muziek tot circus en expo. 175 cultuurorganisaties uit Vlaanderen en Brussel lanceren er hun programma.

Cultuur in de zon

Je culturele agenda vullen en terrasjes doen blijkt een geslaagde combinatie. Op de Groenplaats kon je previews van aankomende musicals ontdekken en presenteerden theatergezelschappen hun programma. Met een glaasje wijn of frisse pint kon je genieten van Jazz op het Hendrik Conscienceplein en van comedy en wereldmuziek op de Grote Markt.

Bij meer dan 30 graden zochten heel wat mensen de koelte op in een binnenlocatie. Liefhebbers van klassieke muziek genoten in Museum Vleeshuis en Opera Ballet Vlaanderen van getalenteerde ensembles en muzikanten. In de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek brachten comedians iedereen aan het lachen.

Tal van straattheateracts en fanfares maakten van deze Cultuurmarkt van Vlaanderen een vrolijke beleving. De Antwerpse musea trakteerden iedereen op een gratis museumbezoek.

Jong en oud

Families vleiden zich neer onder de bomen op het leesplein of genoten van voorleesmomenten in de bibbus. De Vliegroute loodste de kleinste bezoekers over de Cultuurmarkt. Honderden enthousiaste kinderen brachten een volle stempelkaarten binnen. Terwijl kinderen opdrachtjes uitvoerden aan de infostands, konden hun ouders het nieuwe cultuuraanbod ontdekken.

Cultuurmarkt 2019 in cijfers

  • 24ste editie Cultuurmarkt van Vlaanderen
  • 130.000 bezoekers
  • 23 locaties met previews
  • 13 musea gratis geopend
  • 175 culturele infostands
  • 100 vrijwilligers
  • 135.000 programmakranten

——————————————————————————————————De Cultuurmarkt van Vlaanderen wordt georganiseerd door Prospekta vzw

Prospekta verbindt cultuur en mensen
Prospekta promoot en ondersteunt culturele activiteiten. Doel is om meer mensen naar cultuur toe te leiden. Via onder meer de culturele infobalie Info Cultuur, Last Minute Ticket Shop, de evenementen Erfgoeddag, Cultuurmarkt van Vlaanderen & Museumnacht, het cultuurprogramma 100% CULTUUR op ATV & TV Plus en het magazine 100% EXPO verbindt Prospekta cultuur en publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.