130.000 bezoekers voor Antwerp Pride 2018

Antwerp Pride
©Antwerp Pride

Ruim 130.000 bezoekers vierden de afgelopen vier dagen de elfde editie van Antwerp Pride. Het feest van de holebi- en transgendergemeenschap in Antwerpen verliep zonder noemenswaardige incidenten. De organisatie blikt dan ook tevreden terug op een succesvolle editie.

Met een spetterend optreden van Kate Ryan sloot deze namiddag Antwerp Pride af op het Steenplein.
Het festival voor diversiteit trok donderdag op gang en bracht de afgelopen vier dagen ruim 130.000 bezoekers op de been.

Vooral de Pride Parade met zestig delegaties, het Love United Festival, de Pride Night met een optreden van Netta en het Closing Festival op het Steenplein vandaag waren de grote publiekstrekkers.

Maar Antwerp Pride is niet enkel feest. Afgelopen vrijdag werd het thema van de Pride ‘Identiteit’ in de verf gezet met een symposium en een debat met de Antwerpse lijsttrekkers.

Op het Closing Festival vandaag waren er optredens van onder andere Sylvie De Bie, Niels Destadsbader, Coco jr en Kate Ryan. Zij werd door de organisatie in de bloemetjes gezet voor haar jarenlange steun aan de holebi- en transgendergemeenschap.

Na het Closing Festival begonnen dan nog verschillende feestjes in de binnenstad.

De organisatie spreek van een groot succes. Er werden door de politie geen noemenswaardige incidenten gemeld.

“Wij kunnen uiteraard alleen maar zeer tevreden zijn met deze editie,” aldus Antwerp Pride voorzitter Bart Abeel. “De sfeer in de stad was geweldig, ook het weer was optimaal en we groeien nog elk jaar. Het blijft mooi om te zien hoe de inwoners van Antwerpen onze gemeenschap steunen en omarmen. We zijn dan ook dankbaar dat we leven in een stad waar we mogen zijn wie we zijn.”

Volgend jaar vindt Antwerp Pride opnieuw plaats in het tweede weekend van augustus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.