10 jaar Age of Love – Raven op ‘trance-goden’ DJ Chicane, Jam & Spoon en Kai Tracid en vele meer …

Je kan er niet aan ontsnappen… de elektronische muziek van de jaren ’90 is aan een ongeziene revival bezig! Radiozenders bombarderen de trance – en dance hits van toen tot hun ‘favoriete dance classics’, dj’s die toen nog in de pampers zaten integreren ‘oldschool’ sets in hun optredens en de dj’s van toen staan op de podia van de grootste festivals.

Die revival kwam voor velen als een absolute verassing, maar niet zo voor de organisatoren van AGE OF LOVE. Reeds in 2008 vond het eerste AGE OF LOVE feestje plaats in de Charlatan in Gent. Het idee: feestvierders een muzikale trip laten beleven met de beste classics en oldschool dance uit de jaren ’90, inclusief passende visuals en dance acts. Feestjes…euh…’raves’, die razend populair zijn.

Nu, tien jaar en vele uitverkochte edities later, is bewezen dat de organisatoren het bij het rechte eind hadden en vieren ze hun 10e verjaardag met een XXL-editie van AGE OF LOVE. Hiervoor verlaat het party-concept zijn thuishaven Gent en neemt het op vrijdag 23 februari zijn intrek in de Antwerpse Lotto-Arena. Niet alleen de zaal is XXL, ook de line-up is gerust indrukwekkend te noemen. Naast ‘eigen helden’ als Yves Deruyter, Push, Mike Thompson,..etc, nemen niemand minder dan CHICANE, JAM & SPOON en KAI TRACID plaats achter de draaitafel. Deze drie dj’s mogen gerust de ‘trance-goden’ worden genoemd.

Zeldzaam optreden van DJ Chicane      
Chicane (Nick Bracegirdle) is een Britse dj en producer, bekend om zijn trance en chill-out muziek. Hij verwierf zijn bekendheid met singles als Offshore, Saltwater en Don’t Give Up (met Bryan Adams). Zijn muziek zorgde ervoor dat de trance-muziek ook in de hitlijsten terechtkwam. Chicane geeft, zeker in vergelijking met zijn collega dj’s, erg weinig optredens. Een optreden in België is nog uitzonderlijker en een niet te missen kans om hem live aan het werk te zien.

Duitse retro met Jam & Spoon 
In 1992 maakten de Duitse dj’s Jam & Spoon een remix van het nummer ‘The Age of Love’. Het nummer staat op dit moment nog steeds garant voor kippenvel op de dansvloer én werd in 2016 nog verkozen tot hét ultieme retro housenummer. JAM & SPOON kan dus niet ontbreken op de line-up. Hoewel Mark Spoon in 2006 overleed, verspreid Jam El Mar nog steeds ‘the Love’.

Trance & Acid met Kai Tracid                                                                                    
Nog een Duitse bekende is Kai Tracid (Kai Franz). Zijn artiestennaam is een verwijzing naar de muziekstijlen Trance en Acid, een combinatie van stijlen die hij heeft bedacht en hem de jaren ’90 hits opleverde als Your Own Reality en Liquid Skies.

Volledige Line-up: CHICANE (Offshore, Saltwater / UK), KAI TRACID (Liquid skies / DE), JAM & SPOON LIVE (Jam El Mar / DE), JAYDEE (Plastic dreams, R&S records / NL), PUSH LIVE (Universal nation, Till we meet again), YVES DERUYTER (Cherry Moon, Age of Love), QUINCY (Age of Love, Cherry Moon), JONES & STEPHENSON LIVE (The first rebirth), DAVE LAMBERT (Zillion, Versuz), DJ GHOST (Cherry Moon, H2O), OLIVIER PIETERS (Boccaccio, Zillion), ZOLEX (Carat, Montini) and MIKE THOMPSON (Zillion, Cherry Moon).

Praktische informatie:

23 februari, Lotto Arena
Van 21u tot 6u

Regular Ticket: 39,50 €
Regular Ticket with Deluxe 5CD Box: 59,50 €
Vip: 59,50, €
Vip with Deluxe 5CD Box: 79,50 €

Tickets via www.ageoflove.be
Alle info op www.facebook.com/ageoflove

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.