10 014 deelnemers Warmathon Antwerpen lopen 127 226,69 euro bij elkaar

Warmathon
©Studio Brussel

Vandaag werd de vierde Warmathon gelopen langs de Schelde in de omgeving van Sint Anna, Linkeroever in Antwerpen. In totaal liepen 10 014 sportievelingen maar liefst 127 226,69 euro bij elkaar. Onder meer Bart De Wever en Pedro Elias verschenen aan de start.

Mbalu loopt warm voor De Overzet

Mbalu Dumbuya komt uit Sierra Leone en wandelde vandaag de Warmathon in Antwerpen voor De Overzet, een organisatie van De Loodsen vzw. De Overzet is een opvanghuis voor alleenstaande vrouwen, met of zonder kinderen, zonder wettig verblijf. Deze vrouwen hebben geen netwerk in België om op terug te vallen.

Mbalu kwam in 2011 in aanraking met De Loodsen vzw toen zij in coma lag en na drie maanden het ziekenhuis moest verlaten zonder een vangnet of plek waar ze terechtkon. Dankzij De Loodsen kon ze op dat moment terecht in De Overzet. Die vrouwen zijn voor Mbalu intussen familie, ze krijgt er ontzettend veel steun.

Haar grote droom is om verzorgster te worden en iets terug te doen voor alle mensen die in België al zoveel voor haar gedaan hebben.

Extra steun

Vanaf dit jaar kan iedereen zijn zelfgekozen goed doel nog een extra duwtje in de rug geven door de bijdrage te verhogen. De basisinschrijving voor de Warmathon kost 15 euro. Wie extra gemotiveerd is kan bij de inschrijving nog een vrij bedrag naar keuze toevoegen dat rechtstreeks naar een zelfgekozen goed doel gaat. In totaal liepen zo alle deelnemers van de Warmathon in Antwerpen voor hun zelfgekozen vzw 127 226,69 euro bij elkaar.

De Warmathon reist dit weekend nog door naar Gent en Brugge. Alle edities zijn intussen volzet.

#DeWarmsteWeek #Warmathon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.